keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Juhannus lähestyy

Juhannus on minulle vähän sellainen ei-niin-väliä-juhla, koska olen kahtena viime juhannuksena ollut töissä ja jotenkin se on usein mennyt vähän ohi. Tällä kertaa minulla on vapaata ja muutama eri vaihtoehto, kuinka voisin juhannusta viettää. Voin joko olla yksin ja tehdä ihan mitä haluan, kuten lukea rauhassa kirjaa, käydä salilla ja tehdä jotain hyvää ruokaa. Toinen vaihtoehto on lähteä Vaasaan. Kolmas on mennä Naantaliin. Haluan ottaa juhannuksen mahdollisimman rennosti.

Kuva on otettu viime kesänä Vaasassa, kun olin siskoni kanssa matkalla kirpparille. Vietin koko viime kesän Vaasassa, koska sain sieltä kesätöitä ja huomaan välillä ikävöiväni sitä aikaa. Oli ihanaa työskennellä samassa paikassa siskoni kanssa ja oli tavallaan kivaa asua kotikotona, mutta samalla se vähän ahdisti, koska on tottunut vapauteen, joka omassa kämpässä asumiseen liittyy. Jos en nyt juhannuksena käy Vaasassa, seuraava mahdollisuus on ehkä vasta joululomalla. Mutta nyt ehtisin olla siellä vain yhden kokonaisen päivän ja matkustamiseen menee kuitenkin aikaa...

Tuntuu hieman oudolta, että pian tosiaan on juhannus, sillä tuntuu kuin kesä olisi vasta alannut. Toisaalta odotan jo syksyä ja kaikkea siellä häämöttävää niin malttamattomana, että toivon ajan kiitävän. Mitä vanhemmaksi tulee, sitä nopeammin kesätkin menevät. Lapsena kesälomat tuntuivat aina todella pitkiltä ja syksyllä kouluun palatessa tuntui kuin olisi ollut ikuisuuden poissa. Rakastin lapsena kesälomia, joten kouluun meneminen oli aina nyyhkyttämisen paikka.


Yliopistoon palaaminen syksyllä vaatii myös ehkä nyyhkyttämistä, mutta ilosta. Se on niin oma maailmansa ja sen huomaa tarkimmin, kun on ollut sieltä poissa. Viime lukuvuoden opinnot päättyivät kohdallani noin puolitoista kuukautta sitten ja alan jo kaivata takaisin. Ensi vuonna on niin erilaisia haasteita kuin kahtena ensimmäisenä vuotena, mutta ei niistä nyt sen enempää, koska juhannuksestahan tässä piti kirjoittaa. Toivotaan paljon aurinkoisia päiviä ja että tänä vuonna juhannuksena paistaisi AURINKO. Ainakin Turussa on nyt ollut sáteisempaa, joten toivotaan, että se tarkoittaa, että aurinkoa on varattu viikonlopuksi!

- Nora

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti