maanantai 2. lokakuuta 2017

Tänä viikonloppuna vihdoin - Turun kirjamessut!

Tänä viikonloppuna on taas syksyn kohokohta: Turun kirjamessut! Tuntuu jotenkin epätodelliselta, että ne ovat aivan nurkan takana. Olen odottanut messuja viime syksystä lähtien ja mielenkiinnolla odotan, mitä kaikkea on taas luvassa. Sunnuntaina on Cosplay-pukukilpailu, joten silloin ainakin odotan ja toivon törmääväni erilaisiin hahmoihin. Ja olettehan tietoisia, että sunnuntaina pääsee Cosplay-asussa veloituksetta sisään?

Huomasin myös, että lauantaina ja sunnuntaina kirjamessut voi aloittaa runousaamiaisella Pienessä kirjapuodissa Yliopistonkadulla. Samalla kun saa mahan täyteen, voi kuunnella runoilijoiden lausumia runoja. Mikä olisi parempi tapa päästä kirjamessujen tunnelmaan? Koko viikonloppu on täynnä yksi toisensa jälkeen mielenkiintoisempaa ohjelmaa ja tänään suunnittelin, mitä oikein haluan nähdä ja kuulla. Tänä vuonna ehdin messuilemaan lauantaina ja sunnuntaina, enkä niinä päivinä mitään muuta teekään.


Lauantaina aion heti aamusta klo 10.20-10.40 olla B-hallin Kuistilla kuuntelemassa Rosa Meriläisen ja Sanna Seiko Salon keskustelua Niistä, eli kuukautisista. Sitten pysyttelen edelleen B-hallissa ja suuntaan Tieto-paikkaan, jossa klo 10.50-11.10 Mari Pulkkinen puhuu suomalaisesta surusta. Klo 11.20-12.20 on Onervassa 2. kerroksessa runoesitys Vaikeampaa on unohtaa. Uskon, että kun klo 14.15-14.30 Miki Liukkonen puhuu romaanistaan O Tekstiretriitissä, on siellä ihmisiä tungokseen asti.

Lauantaina haluaisin kuunnella B-hallin kuistissa klo 14.20-15.00 keskustelua Kun keho ei kestä ja kun yksi taklaus hajottaa elämän, jossa puhujana on mm. Raakel Lignell. Klo 15.00-15.20 jatkuu A-hallissa Agricola-lavalla Stubb ei jätä kylmäksi -ohjelmanumero, joka kiinnostaa minua myös. On muitakin ohjelmia, jotka toivon kovasti ehtiväni kuulemaan. Jätän aikaa myös kiertelyyn ja klo 12.00-14.00 olen Muusa ry:n ja SARV:in yhteisellä ständillä päivystämässä.


Sunnuntaina luultavasti kiertelen enemmän ja ihastelen upeita Cosplay-asuja. Klo 11.40-12.00 menee Eino-salissa (2 krs.) Mahdollistavat ajatukseni! -luento, josta uskon saavani uutta inspiraatiota ajatusten vaikutuksen ymmärtämiseen. Klo 11.50-12.40 kuullaan Auditoriossa keskustelua Feministisestä sarjakuvasta ja sinne aion myös mennä. Aihe on minulle täysin tuntematon. Klo 13.00-13.40 on Auditoriossa Muusan järjestämä seminaari SuomiKumma-aiheesta, jossa toimin toisena haastattelijana. Meillä on siellä vieraana mm. kirjailija Johanna Sinisalo. Uskon, että mielenkiintoista keskustelua on luvassa!

Ja luultavasti, kun seminaarin aiheuttama jännitys kutkuttelee vielä adrenaliinin lailla, suuntaan askeleeni taas B-hallin Tieto-paikkaan, jossa puhutaan jännittämisestä klo 14.00-14.20. Ja klo 15.00-15.40 käydään Auditoriossa Cosplay-asukilpailu ja voittaja julkistetaan! Sen jälkeen Auditorioon saapuu Pertti Neumann keskustelemaan hänestä tehdystä kirjasta. Sisäinen Dingo-fanini on tästä aika innoissaan.

Suosittelen tutustumaan Turun Kirjamessujen ohjelmaan täällä ja suunnittelemaan itseään kiinnostavan messupäivän tai useamman. Odotan jo kovasti, että pääsen keskelle messuhulinaa ja saan taas kokea palasen kiehtovasta kirjallisuuden maailmasta. Ja samaan aikaan Messukeskuksessa pyörivät myös Turun Ruoka- ja viinimessut, joten yhdellä iskulla on mahdollista saada kolme kärpästä! Mitkä ohjelmat sinua kiinnostavat?

Toivottavasti nähdään messuilla!

- Nora

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti